Logo

Димитър Димитров Барбуков е роден на 25 октомври 1954 г. в с. Пиргово -  Русенска област. Датата му на раждане вероятно предопределя не само името му (25 октомври – Димитров ден), но и професионалната му реализация, защото съгласно християнската традиция 25 октомври е ден на строителя.

Получава средно образование в строителния техникум в гр. Русе.
Притежава висше инженерно образование.

В продължение на 13 години работи като технически ръководител на обекти в различни градове на България, сред които НДК гр. София, гр. Русе и др.

След промените в политическата ситуация в България през 1989 г. създава една от първите частни строителни фирми, която притежава и управлява до 1998 г.

Към настоящият момент е собственик  на множество фирми в областта на проектиране, строителство, хотелиерство, производство и търговия на строителни материали, и управление на недвижими имоти.

От 2000г. е Президент и Председател на борда на директорите на Инвестиционно строителна група "Аспекти".

Димитър Димитров Барбуков е семеен с четири деца, три дъщери – Ралица, Десислава и Анастасия и син – Добромир.

Димитър Димитров Барбуков е едно от емблематичните имена на българския икономически преход към частният сектор и едно от значимите имена на българското строителство в последните 25 години с дейността си и ръководените от него икономически структури.

Известен е още като един от най-големите дарители в България и мецанати в областта на изкуството, културата и спорта.

Собственик на частна театрална формация – Театър Барбуков.

« назад
Aspecti + Aspecti Prima
За нас Постижения Проекти Продажби Галерия Новини Специални оферти